Gluten Yıkama Cihazı NGY-10

  • Ürün Kodu :
  • Piyasa Fiyatı

TELEFONDA SİPARİŞ VER

+90 312 395 66 13

Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.

  • Cihazda iki yıkama başlığı bulunmaktadır.
  • İki numune aynı anda test edilebilir.
  • Yoğurma süresi: 20 sn;
  • Yıkama süresi: 280 sn
  • 5 dakika içinde kesin sonuç verir.
  • Test bitiminde uyarı sinyali verir.
  • Çalışma voltajı 220V, frekansı ise 50Hz.
 

Gluten Yıkama Cihazı Teknik Özellikleri 

 

Özellik

Değerler 

İnce Tane Elek Düzeneği

200 mesh/inch 

İri Tane Elek Düzeneği

26 mesh/inch 

Kutu İç Çapı

54 mm 

Numune Ağırlığı

10gr/Kutu 

Sıvı Akışı

50~56ml 

Karıştırma Süresi

5~75 saniye

(Görsel ve ayarlanabilir) 

Yıkama Süresi

1~15 dakika (Görsel ve ayarlanabilir) 

Voltaj

AC220V 50Hz 

Ağırlık

22 Kg 

Ebatları

335mmX330mmX325mm

 
Yaş gluten, buğday bileşiminde bulunan gliadin ve glutenin proteinlerinin su alarak şişmesiyle oluşan elastiki üründür.
Unun ekmeklik kalitesini belirleyen en önemli kriterlerinden biri gluten içeriğidir.
Ekmeklik unlardaki yaş gluten miktarı ortalama 26-32 civarında olmalıdır.
Gluten yıkama cihazının prensibi; belli kıvamdaki hamur haline getirilen buğday kırması veya unun seyreltik tuz çözeltisi ile yıkanarak nişasta, suda çözünen albumin ve seyreltik tuz çözeltisinde çözünen globulinin proteinlerinin uzaklaştırılması sonucu geriye kalan gluten`in tespitidir.
 
Neden Gluten Yıkama Cihazı

Son ürünün kalitesini belirlemek ve geliştirmek için gluten miktarı ve kalitesinin tespit edilmesi önem arzeder.

Yaş gluten miktarının tespiti ürünün kalite göstergesi açısından önemlidir, bu verilerin doğru şekilde tespit edilmesi dünya standartları çerçevesinde ürün üretimini sağlar. Gluten yıkama cihazı ile bu veriler en doğru şekilde tespit edilebilir.

Buğday ve unun gluten karakteristiğinin tespit edilmesini sağlar.

Ürün içerisinde bulunan diğer protein içerikleri, gerçek gluten karakteristiğinin göstergesi olmayabilir, bu sebepten gluten miktarının doğru tespit edilmesi önemlidir.

Gluten Nedir?

Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf gibi tahıl grubunun içerdiği bir protein grubudur,Prolaminler ve Glutelinler olmak üzere iki grupta gösterilebilir. Ekmek yapımında oluşan ağsı yapıdan gluten proteinleri sorumludur. Yaş glutenin ideal değeri 28-32 arasıdır. Eksik olması halinde kuru gluten ilavesi veya iyi buğday ile karıştırılarak istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, un sanayi, dayanıklı unlu mamuller ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan önemli bir sanayi hammaddesi olarak kabul edilir. Kuru gluten, yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden ötürü elde edilmesi zor olan bir üründü. Gluten yıkama cihazı buğday ya da diğer tohumların unları nişastayı ayırmak için yıkandığı zaman geride kalan glutenin tespit edilip, elde edilmesi için kullanılan bir cihazdır.

Jelatin Alternatifi Olarak Gluten

Gluten, bitki kaynaklı olduğu için insan sağlığı açısından jelatin'in en önemli alternatifidir. Jelatin'e göre lezzet, tat ve koku açısından gluten çok daha iyi ve ekonomiktir. Bu tür bitki proteinlerinin vücut tarafından sindirilmesi çok daha kolaydır. Sağlık açısından, hayvan kaynaklı jelatin yerine bitki kaynaklı gluten kullanımı tercih edilebilir.

Gluten Yıkama Cihazı ve diğer ayrıntılar için lütfen irtibata geçiniz.

Bankalara özel taksit seçenekleri :

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Ortalama Değerlendirme » puan
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
İlgili Ürünler
Bu Kategorinin En Çok Satanları