LABORATUVARLARDA GELECEĞİ DE DÜŞÜNMEK

  • Tarih |

Nükleon Klimatik Test (İklimlendirme) kabinleri günümüzde kullanılan test standartlarına ek olarak geleceğin test ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak imal edilmiştir. Böylece yüksek performans testlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Hemen hemen her sektörde üretim ve girdi maliyetlerinin artması, rekabet koşullarının fazlalaşması; mühendislik-ARGE çalışmalarının kenara bırakılmasına neden olmaktadır. Nükleon kurulduğu günden bu yana her alanda sektörde ARGE çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bununla birlikte yatırımlarının meyvelerini geliştirdiği her üründe almaktadır. Sektöre kazandırdığı birçok üründen sonra özel geliştirilmiş yazılımıyla Klimatik Test Kabini (İklimlendirme Kabini) olarak adlandırılan ürünü sektöre arz etmektedir.

Her alanda kullanılabilecek iç hazneye göre yapılan özel cihazlar sayesinde; geniş alanlar yada dar alanlar için özel çözümlere ve kompakt tasarımlara olanak sağlayan bir teknolojiyi hayata geçirmiştir.

Yeni geliştirilen Klimatik Test Kabini ilkbahar, yaz, sonbahar, kış  mevsimsel farklılıklar, değişik iklim bölgeleri – ürünlerinizin  imalat, nakliye, depolama ve kullanım sırasında çeşitli sıcaklıklara dayanabilmesini sağlayacak en verimli ve ergonomik yoldur.

Dijital panel; ayarlanabilir emniyet termostatı, arıza teşhis sistemi ve dokunmatik tuşlar sayesinde kullanıcıya kolay kullanım sağlamaktadır. Nem jenaratörü ile yaş ve kuru termometre yardımıyla psikrometrik diyagrama göre ölçülen nem oranı ve sıcaklık PID kontrol sistemi ile kontrol edilmektedir. Kullanılan soğutucu gaz ve yalıtım çevre dostu ve CFC içermez.

Sıcaklık, nem, gece / gündüz ışık döngülerini kontrol ederek, gerçek iklim şartlarını canlandırmak amacıyla geliştirilmiştir. Kararlılık, suni yaşlandırma, saklama ve raf ömrü testlerinin kolaylıkla yapılabildiği, sabit sıcaklıklarda içine konulan numunenin istenen ortam şartlarındaki davranışlarını izleyebilmek için süre ve aydınlatma programlaması da yapılabilen, sıcaklık değişimlerini sesli alarm sistemi ve LED ekranıyla bildiren iklimlendirme kabinidir.

Kapının içinde yer alan yeterli güçteki lambalar ısıya ve neme dayanıklı cam ile korunarak numunelere gün ışığını sağlamaktadır. İç cam kapı, hücre içindeki nem ve sıcaklık değerlerini etkilemeden örneklerin gözlenmesine imkan sağlar. Nem, bir nem jeneratörü ile sağlanmakta ve hücre içerisindeki nem sensörü ile ölçülmektedir. Sıcaklık, nemlendirme ve soğutma oransal-integral-türevsel kontrol sistemi ile yapılmaktadır. Klimatik Test Kabini cihazlarının yalıtımı enjekte edilmiş yüksek yoğunluktaki poliüretan ile sağlanmaktadır.

Kullanım amacı ve kullanım yerleri: 

Elektronik ve haberleşme, askeri teçhizat, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, havacılık, kimya, plastik, tekstil, ilaç, gıda, ambalaj gibi sanayi sektörlerinde üretimi yapılan ürünlerin kalite kontrol, kararlılık, yaşlandırma, koşullandırılmış şartlarda depolama ve saklama, raf ömrü ve araştırma/geliştirme testlerinin yapıldığı kalite kontrol laboratuvarlarında kullanılabilir. 

Üniversitelerin makina mühendisliği, elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, gıda mühendisliği ve kimya mühendisliği bölümlerinde araştırma laboratuvarları içinde kullanılabilir.

Bitkileri yeni iklim şartlarına alıştırma; bitki, doku, protoplazma ve hücre kültürü üretimi, genetik araştırmaları, tohum çimlendirme ve böcek yetiştiriciliği gibi pek çok farklı sektör kullanabilir.

Çevre Dostu Olarak Optimize Edilmiş Özellikler

Sürekli olarak en iyi iklim şartlarını sağlayan PLC kontrol sistemi ve Kapıya yerleştirilmiş 4.3’’ renkli dokunmatik ekran ile ergonomik kullanım sağlamaktadır. Isıtma ve soğutma için süre olarak programlanabilen rampa özelliği ile hassas çalışmalar yapılabilmektedir. 

Kullanılan ürünler dünden bugüne, bugünden yarına çevreyi düşünerek son derece çevreci ürünler içermektedir.

Klimatik Test Kabini azami dayanıklılık ve güvenirliğin sağlanabilmesi için iç ve dış yapıda en doğru malzemeler kullanılmıştır. Hücre paslanmaz çelikten, dış gövde yüksek nem değerinden etkilenmeyecek şekilde epoksi boyalı galvaniz çelikten imal edilmiştir.