Tehlikeli Maddeleri Saklama İşini NKS Serisi Dolaplara Bırakın

  • Tarih |

Laboratuvar ortamlarında kullanılması gereken kimyasal saklama dolapları tehlikeli maddelerin muhafazası için gereklidir. Bu nedenle profesyonel ve güvenli olarak saklanması gereken maddelerle irtibatı olan herkes için önemlidir.

Laboratuvarlar, Fabrikalar, İmalathaneler ve depolama tesisleri gibi alanlarda kullanılan kimyasalların güvenli şekilde saklanması için Kimyasal Saklama Dolapları son derece güvenli ve kurallarına uygun üretilmesi gerekmektedir. 

Kimyasal Saklama Dolapları yaş ve kuru kimyasalların muhafazasında kullanılacak şekilde dizayn edilmiştir. EN 14470 standartlarına göre üretilmiş dolaplar içerisinde yer alan güvenlik şartlarına göre TİP 90 ve TİP 30 olmak üzere 2 modeldir. Firmamız aynı özelliklerde normal malzeme dolabı olarak ta üretim yapmaktadır.

Tehlikeli ve yanıcı maddelerin kullanımı bir çok sektörde rutin bir işlemdir. Ne şekilde olursa olsun bu tür maddelerin yanlış depolanması insan, çevre ve çalışma ortamına zarar verebilir. 

Tabi ki dünyada çeşitli standartlar olmasına karşın ülkemizde de TS EN 14470-1’e uygun çalışma dolapları depolama yapılmalıdır. Ülkemizde bu standartlarda ilk üründür. Bir laboratuvarın emniyetli olabilmesi öncelikle kullanılan tehlikeli maddelerin saklama koşullarının iyileştirilmesi gerekir. Ülkemizde ilgili yönetmeliklerde tehlikeli maddelerin depolanması, doldurulması, kullanılması, üretilmesi ve satılması hakkında hükümler vardır. 

Kimyasal saklama dolaplarımızın olmazsa olmazı teleskopik ray sistemleriyle birlikte sızdırmaz raflardır. Güçlendirilmiş ray sistemleri, hem maddeleri, hem kullanıcıyı ve çevreyi riske atmaz. 

Sızdırma önleyici contalı kapaklarımız ayrıca güçlendirilmiş ve esneme yapmazlar. Bu kullanım ömrü ve güvenliği artıran diğer bir özelliktir. İki kapı tek bir kilit ile kitlenebilir. Kapaklarda bulunan fitiller yangın sırasında sıcaklığın içeriye girmesini engeller. İsteğe bağlı olarak kapakların kapalı kalması için mıknatıs ilave edilebilir.

Kolay ayarlanabilir ayakları vardır. Zemin bölgesinde havalandırma açıklıkları bulunur.

Basınçlı tüpler, yanıcı ve patlayıcı solventler ve kimyasal malzemeler için farklı boyut, malzeme ve detaylarda üretilmektedir.

Güvenlikli Kimyasal Saklama Dolapları Tip 90

TİP 90 dolaplar laboratuvarda yaşanabilecek bir yangın anında içindeki kimyasalları yangına müdahale süresi olarak varsayılan 90 dakika boyunca muhafaza eder. Böylece yanıcı ve parlayıcı maddeleri güvende tutarak yangının büyümesini engeller. Çift cidarlı modelde, yan, alt ve üst kısmında hava akım boşluğu vardır. İç panellerde bulunan menfezler açığa çıkan kimyasal buharlar ve kokular dolabın üzerindeki egzoz tahliye ağzına ulaşır sonra havalandırma sistemine bağlanır. Eğer havalandırma sisteminiz mevcut değil ise bağlanabilen bir karbon filtre ile kötü kokular filtre edilerek temiz hava ortama verilebilmektedir.

İsteğe bağlı olarak ön panel akrilik cam, ISO 3864’e göre işaretlenmiş kilitli kapak sistemi, renk RAL 7035 (A.Gri) veya Sarı (RAL 1004) Kimyasallar ve mikrobiyolojik laboratuvarlarda yapılan uygulamalar için üretim yapılmaktadır.

Üç adet ayarlanabilin raf yanında en altta toplama haznesi bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak 50 0C’de otomatik kapanabilen kapılar üretilebilir.

Nükleon Laboratuvar olarak arz ettiğimiz diğer ürünler gibi Tehlikeli Madde Saklama Dolaplarımız İçi dışı özel çelik, üzeri elektrostatik epoksi toz boyalı dolapların içinde isteğe bağlı hava tahliyesine yetecek fan gücü ilave edilmektedir. Fan açma/kapama düğmesi kullanımı kolay şekilde önde yer alır. İsteğe bağlı olarak havalandırma giriş çıkışları 70 0C ± 10 0C sıcaklıkta kapabilir.

Standart Kimyasal Saklama Dolapları Tip 30

Laboratuvar mekanlarının içerisinde yaş ve kuru kimyasalların muhafazasında kullanılacak şekilde dizayn edilmiştir. Galvaniz sacdan üretilmiş ve anti asit Epoxy boya ile boyanarak 200 derecede fırınlanmıştır. Kullanım koşullarınıza göre ayarlanabilir raflı veya çekmeceli modeller olarak üretilebilmektedir. Çift cidarlı modelde, yan, alt ve üst kısmında hava akım boşluğu oluşturulmuştur. İç panellerde bulunan menfezler açığa çıkan kimyasal buharlar ve kokular dolabın üzerindeki egzoz tahliye ağzına ulaştırır. Bu kısımdan havalandırma sistemine bağlanır. Bunlar standart kullanılan kimyasal dolaplarıdır. Laboratuvar mobilyaları ile uyumlu bir şekilde imal edilir ve istenilen renk uygulaması yapılır.

İsteğe bağlı olarak ön panel akrilik cam, ISO 3864’e göre işaretlenmiş kilitli kapak sistemi, renk RAL 7035 (A.Gri) veya Sarı (RAL 1004) Kimyasallar ve mikrobiyolojik laboratuvarlarda yapılan uygulamalar için üretim yapılmaktadır.

Normal Malzeme Dolapları

Her türlü çalışma ortamında ihtiyaç duyulabilecek numune veya ürünleri stoklayabileceğiniz dolaplardır. Nükleon olarak bu dolapları da epoxy toz boyayla 200 derecelerde fırınlayarak imal ediyoruz. Bu dolaplarda da istenildiğinde ön kapaklar kapalı yada içi görünmesi için cam kapalı şeklinde olabilir. Ayrıca ayarlanabilir raflı olarak üretildikleri gibi çekmeceli şekilde üretimleri de mevcuttur. Yere basan kısımlarında sert plastikten mamul ayakları vardır.

Saklama Dolaplarını En Çok Tercih Eden Sektörlerin Başında;

Tekstil Kimyasalları ve Boyarmaddeler

Boya imalat sektörü ve baskı sektörü 

Ambalaj ve ambalaj üretimine yönelik çalışanlar 

Arıtma, filtrasyon ve İş Güvenliği alanında faaliyet gösterenler 

Laboratuvarlar ve sentez çalışmaları yapan firmalar 

Depolama ve lojistik firmaları