Covid-19 Tespit Çalışmalarında Yardımcınız Biyolojik Güvenlik Kabinleri

  • Tarih |

Biyolojik Güvenlik Kabinleri genel olarak bulaşıcı mikroorganizmalar ve patojenler üzerinde güvenli bir şekilde çalışmak için kullanılır. Biyogüvenlik kabinlerinde dışarı atılan atık hava filtreli havadır, bu sayede zararlı bakteri ve virüsleri içeren hava ortamdan uzaklaştırılır.

 

Yüksek-Verim Parçacık Yakalama (HEPA) filtresine sahip olan NGK Serisi Biyolojik Güvenlik Kabinleri uzun yıllardır laboratuvarlarınızda en güvenli yardımcılarınızdan.

Personeli ya da hem personeli ve hem de deneyi sağlığa zararlı maddelerden korurlar.

Nükleon Laboratuvar Cihazları Güvenlik Serisinin bir parçası olan NGK sınıfları temelde personeli ve çevreyi koruma düzeyleri bakımından birbirlerinden ayrılır.

Deneyi koruma düzeyi (Class I)

Class I Biyo Güvenlik Kabinleri personeli ve çevreyi korur.

Kullanıcı, Deney ve Çevreyi Koruma Düzeyi (Class II)

Class II Biyo Güvenlik Kabinleri kullanıcı, deney malzemeleri ve çevreye tam koruma sağlar.

Class II Tip Biyolojik Güvenlik Kabinleri kendi aralarında Tip A (Temizlenen Hava Odada Devirdaim Yapar) ve Tip B (Temizlenen Hava Bacaya bağlanır ve dışarı atılır) bağlantı şekli olarak iki tipe ayrılmaktadır.

Çalışma Prensibi

Hava akımı kullanıcının içerisinde bulunduğu odadan kabinin içine doğrudur, böylelikle kullanıcı güvenliği sağlanır. HEPA ile filtrelenmiş havanın aşağıya doğru laminar akışı kabin içerisinde bulunan deney malzemeleri için koruma sağlar. kabin içerisindeki hava bir atık HEPA filtresinden geçtiği için ve kontaminasyondan arındırılmış olduğu için çevresel koruma da sağlanır. Tip A sistemlerde, kabin içerisindeki hava genellikle odaya devirdaim yapar. Dolayısıyla, eğer oda içerisindeki havaya karışmayı engelleyecek bir baca kanalı kurulmamışsa, Tip A sistemler zehirli kimyasallar ile çalışmak için tam güvenli değildirler.

Zehirli kimyasallarla deney yapılacaksa Nükleon Biyogüvenlik Kabinlerinden Tip B (Baca çıkışlı) tercihi belirtilmelidir.

Neden Nükleon Biyolojik Güvenlik Kabini

Nükleon Biyolojik Güvenlik Kabinlerinin sektöre kattığı en önemli yeniliklerden birisi kullanıcı dostu olmasıdır.

Kullanıcı, çevre ve ürün için üst düzey koruma sunan cihaz, zararlı mikroorganizmalarla yapılan tüm çalışmalara yönelik olarak tasarlanmıştır.

Nükleon Biyolojik Güvenlik Kabinleri (Bio Safty Cabinet) en önemli artıları:

Dış gövde elektrostatik toz boyalı çeliktir. Ön pencere ile tam koruma sağlanmaktadır.

Özel geliştirilmiş panel ve Sadece müşterileri için geliştirdiği ve özel yazılımı dokunmatik ekran sayesinde yönetebilmektedirler.

Testlerde kabin içinde çalışılan riskli olabilecek ya da riskli mikroorganizmalardan çıkan aerosollere karşı operatör, çevre ve çalışılan numuneler için birinci sınıf koruma sağlar.

D.O.P test çıkışı standart olarak sunulan NGK Mikrobiyolojik Güvenlik Kabinleri güvenliğin yanında kullanım kolaylığı, rahatlığı ve bakım kolaylığı göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

HEPA filtreler kolaylıkla kısa sürüde değiştirilir ve kolaylıkla erişilebilen kontrol sistemi kontamine olmuş alan dışına yerleştirilmiş vaziyettedir.

Cihazlarımız tamamen yerli ürünler kullanılarak alanında uzman kadromuz tarafından üretilmektedir.
Kullanıcıya zaman kazandırmak için programlama sistemi mevcuttur.  İç hazne parça parça çıkarılarak istenildiğinde otoklavlanabilir şekildedir.  

En önemli ana yapılarından birisi de her türlü laboratuvar ortama göre imal edilebilmesidir. Nükleon NGK Serisi Güvenlik Kabinleri istenildiğinde kolayca tezgah üzeri olarak da kullanılabilmektedir.